Nieuws
Wolfstijd III geslaagd!
08-02-2015 20:00
Wolfstijd III was dit jaar weer een geslaagd feest. Met enthousiaste bezoekers en fantastische bands gaat deze editie weer de boeken in als een mooie editie.
Kijk op onze impressie-pagina voor foto's, filmpjes en links naar leuke reviews.
Nieuws
De wolf gaat in winterslaap!
23-11-2015 19:00
Wat jaren geleden begon als een naïeve droom, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol festival: ons Wolfstijd festival! Sinds 2011 hebben we ons met hart en ziel ingezet om een intiem festival te organiseren dat uitblinkt in Pagan, Black & Power metal. Overdonderd zijn wij door het enthousiasme van zowel bands als bezoekers.
 
We kijken terug op drie geslaagde edities van Wolfstijd, waar bands en bezoekers samen een mooi feest creëerden. Ook op onze concertavond Zwaardtijd zijn we ontzettend trots.
 
Nu is er een tijd aangebroken waarin wij als organisatie even pas op de plaats willen maken en reflecteren op wat we zover bereikt hebben – en dat is nogal wat. We maken de balans op en kijken naar toekomst. Stichting Wolfstijd blijft bestaan, maar zal voor onbepaalde tijd even geen evenementen organiseren.  
 
Dat betekent dat er in 2016 geen nieuwe editie van het Wolfstijd-festival zal plaatsvinden. Ook zullen er in 2016 geen andere ‘tijden’ plaatsvinden.
 
Voor nu willen we iedereen bedanken die er tot nu toe bij was en bijgedragen heeft aan het succes van onze evenementen. Hierbij willen we in het bijzonder onze geweldige vrijwilligers, alle Wolfstijd-bands, cameracrew André Broens & Jolanda van der Heiden en natuurlijk onze samenwerkingspartner van de laatste jaren Poppodium Bibelot bedanken.

Blijf ons volgen op social media voor interessante win-acties omtrent Pagan, Black en Power metal!
 
Tot na de winterslaap!
Welterusten! \m/ 

Renate & Laura - Stichting Wolfstijd
Wolfstijd III Programmering
21-01-2015 07:00
De programmering voor Wolfstijd III is rond! Lees hier meer over de bands die op het podium zullen staan op 7 februari 2015 in de Bibelot.
Pagan metal bands Wolfstijd III
11-12-2014 19:30
Tot slot kondigen we trots de Pagan metal bands voor Wolfstijd III aan: Rhovanion (NL) & Fjoergyn (DE)

Hiermee is de line-up voor Wolfstijd III compleet!
Zorg dat je erbij bent 7 februari 2015, op deze derde editie van Nederland's gaafste Pagan, Black & Power metal festival!

Kijk op onze line-up pagina voor meer informatie over alle bands!
Power metal bands Wolfstijd III
04-12-2014 19:00
Na de Black metal bands kondigen we met trots de Power metal acts aan:
Powerized (NL) & Stormwarrior (DE)

Beide bands zullen het op 7 februari 2015 flink laten donderden. Wees er bij in de Power Stage en de Talent Stage van Poppodium Bibelot!

Kijk op onze line-up pagina voor meer informatie over deze bands!
Black metal bands Wolfstijd III
28-11-2014 19:00
7 februari 2015, deze datum hebben jullie wellicht al in de agenda staan: Wolfstijd III!

Met enthousiasme maken we hierbij de Black metal bands bekend:
Laster (NL) & Panchrysia (BE)

Kijk op onze line-up pagina voor meer informatie over deze bands!
Wolfstijd III
10-09-2014 20:00
Na een geslaagde editie van onze Black metal concertavond Zwaardtijd is deze website weer omgetoverd tot een Wolfstijd website. En niet voor niks: ons eerstvolgende evenement zal plaatsvinden op 7 februari 2015 in Poppodium Bibelot te Dordrecht. Maak je klaar voor weer een dag vol Pagan, Black en Power metal @ Wolfstijd III!

De komende maanden zullen we hier meer over bekendmaken!
Eerste editie van Zwaardtijd meer dan geslaagd!!
31-08-2014 20:00
Met groot plezier kijken wij terug op de geslaagde eerste editie van onze concertavond Zwaardtijd! Wij willen de (vele) bezoekers bedanken voor hun komst en de bands bedanken voor hun energieke optredens! Bekijk hier de foto's en filmpjes die zijn gemaakt tijdens Zwaardtijd. Je vindt daar ook de link naar een mooie review van White Room Reviews.

Tot de volgende!
Zwaardtijd kaartverkoop gestart!
12-07-2014 09:00
De kaartverkoop voor Zwaardtijd I is gestart!
In de voorverkoop kost een kaartje slechts € 8,50. Aan de deur op de dag zelf betaal je € 10,50. Dit is inclusief service- en administratiekosten.
Wil jij er dus bij zijn op 30 augustus? Bestel dan snel je kaartje hier.
Derde band Zwaardtijd bevestigd!
10-07-2014 17:34
De band die Zwaardtijd zal afsluiten is Onheil!
Al sinds 1999 is Onheil te vinden in de Nederlandse underground scene. In 2007 maakte de band een grote verandering door, toen bandleden uit Martyr en Onheil samensmolten tot ‘het nieuwe Onheil’. Inmiddels heeft Onheil het podium gedeeld met bands als Mayhem, Aura Noir, Hollenthon, Sadist, Endstille en Vader.
Vereerd zijn wij dat Onheil de show op Zwaardtijd wil aangrijpen als CD-release feest. Het nieuwe album 'Storm is coming' komt officieel pas 5 september uit, maar tijdens Zwaardtijd op 30 augustus kun je jouw exemplaar al kopen!

Lees meer over Onheil en de andere bands die op Zwaardtijd zullen spelen op de line-up pagina.
Tweede band Zwaardtijd bevestigd!
09-07-2014 17:30
Trots zijn wij om vandaag de tweede band voor Zwaardtijd te presenteren: Fenris! Na 1,5 jaar niet live gespeeld te hebben, zal Fenris op Zwaardtijd een exclusieve show geven waarbij nieuw materiaal wordt gespeeld van het album dat in september opgenomen gaat worden. Deze nummers zijn nog niet eerder live gespeeld, dus dit is een primeur!

Vindt meer informatie over Fenris op de line-up pagina!
Eerste band Zwaardtijd bevestigd!
08-07-2014 17:30
Tijd om de eerste band voor Zwaardtijd bekend te maken: Nymeria! Nymeria is opgericht in 2005 en zij werken inmiddels aan hun derde album, dat naar verwachting in de herfst van dit jaar zal uitkomen. Hun melodische Death/Black metal muziek met een licht gotisch randje werkt opzwepend en staat garant voor een show die niet verveelt.

Vindt meer informatie over Nymeria op de line-up pagina!
Zwaardtijd!
23-05-2014 20:00
Na het succes van twee Wolfstijd festivals, wordt het tijd om het Wolfstijd concept uit te breiden. En wel deze zomer, met onze eerste Black metal concertavond Zwaardtijd.
Op 30 augustus 2014 zal de eerste editie van Zwaardtijd plaatsvinden in de Power Stage zaal van Poppodium Bibelot te Dordrecht.

Binnenkort wordt de line-up en ticketinformatie bekend gemaakt. Houd daarom ook onze facebookpagina goed in de gaten en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zwaardtijd is een initiatief van Stichting Wolfstijd, in samenwerking met Poppodium Bibelot.
Wolfstijd II - Groot succes!
13-02-2014 00:00
Met trots en plezier kijken we terug op de tweede editie van het Wolfstijd festival. Het was een geweldige dag! Zes bands, een volle Power Stage, een leuke festivalmarkt en heel veel Pagan, Black & Power metal.

Onze grote dank gaat uit naar iedereen die deel heeft uitgemaakt van Wolfstijd II: de bands Heidevolk, Steelpreacher, Saille, Myrkvar, Methusalem en Mondvolland, DJ Leon, Poppodium Bibelot, Heidens Hart, Goddess of Desire, kunstenaars Jolanda van der Heiden, Andre Broens en Martin van der Mijden, het Prins Bernhard Cultuurfonds, alle sponsors die ons op wat voor manier dan ook hebben gesteund en NATUURLIJK JULLIE: de bezoekers, de metalheads, de wolven!

Klik hier voor de impressie-pagina van Wolfstijd II, met foto's filmpjes en links naar recensies.

We zien jullie graag terug, op Wolfstijd III!
Meld je aan voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden over Wolfstijd III en/of like ons op facebook!
Wolfstijd II Festivalmarkt
07-02-2014 18:40
Tussen de optredens van Wolfstijd II door kun je in de Pop Lounge even bijkomen en rondneuzen op onze kleine, leuke festivalmarkt.

Wat is er zoal te vinden en te doen?

Bij de stand van Heidens Hart vind je een bijzonder aanbod aan Black Metal CD's, vinyl en tapes.

Voor diverse bandmerchandise ben je bij de stand van Goddess of Desire aan het juiste adres.

Jolanda van der Heiden en Martin van der Mijden maken maliënsieraden én je kunt zelf ook deelnemen aan demonstraties. Kunstenaar Andre Broens maakt sieraden van gerecyclede fietsbanden en stelt zijn werk ten toon.
Twitter mee! #wolfstijd
06-02-2014 19:30
Ben je erbij op Wolfstijd II en wil je je belevenissen van de dag delen?

Twitter dan mee op 8 februari 2014! #wolfstijd

Wolfstijd op Twitter
Programma bekend!
19-01-2014 20:00
Hierbij presenteren we jullie het programma voor Wolfstijd II!
Kijk op de Line-up pagina voor meer informatie over de bands.

Koop je ticket voor Wolfstijd II snel via deze link.

Tot 8 februari!
\m/
Wolfstijd voorproefje op de radio!
11-01-2014 19:00
Om in de stemming te komen voor Wolfstijd II krijg je op 30 januari alvast een muzikaal voorproefje van de bands die op 8 februari zullen optreden. Tussen 21.00 en 22.00 uur hoor je in het programma 'De B-Kant' van radio Ridderkerk nummers van Heidevolk, Steelpreacher, Saille, Myrkvar, Methusalem & Mondvolland. Daarnaast zijn de organisatoren van het festival aan het woord bij DJ Bob den Breeijen.

Luisteren dus:
http://www.rtvridderkerk.nl/radio-programmering/radio-programmas/muziek-algemeen/de-b-kant.html
Wolfstijd Afterparty!
07-01-2014 20:30
Als je na al het metalgeweld van Wolfstijd II nog niet genoeg hebt gehad en nog door wilt feesten, dan kan dat! DJ Leon Lohmann (die je misschien wel kent als zanger/gitarist van de power metalbands Schraapstaal en Ear danger) zorgt vanaf 00.00 uur voor nog een extra portie snoeiharde Pagan, Black & Power metal in de Power Stage van Bibelot. DJ Leon neemt zijn uitgebreide collectie mee en voert je mee de duisternis in, tijdens de afterparty van Wolfstijd II; de Metaldisco.

Koop nu snel je ticket voor Wolfstijd II via deze link en wees er de hele dag bij op 8 februari!
Laatste band Wolfstijd II!
30-12-2013 20:30
De line-up voor Wolfstijd II is compleet. Na Heidevolk, Methusalem, Mondvolland, Myrkvar en Saille kunnen we nu ook de laatste band aankondigen: Steelpreacher!

Deze energieke band uit Duitsland brengt een ouderwets goed portie Heavy metal, volgens hun eigen motto: “No keyboards, no commercial attitude! Just spikes, leather, beer and HEAVY METAL”.

Voor meer informatie over deze band, klik hier.
Ticket voorverkoop Wolfstijd II gestart!
21-12-2013 17:30
Heidevolk, Methusalem, Mondvolland, Myrkvar, Saille; deze bands zijn er bij op 8 februari 2014, om Dordrecht op haar grondvesten te doen schudden!

Wil je zeker zijn van een ticket voor dit Pagan, Black & Power Metal festival? Koop je ticket in de voorverkoop voor slechts € 15,50! Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Bibelot.

Verdere informatie over de tickets voor Wolfstijd II is te vinden op de ticket pagina.
Eerste Power metal band!
21-12-2013 12:30
Met trots presenteren we vandaag de eerste Power metal band die op 8 februari zal optreden op Wolfstijd II:

Van eigen bodem: Methusalem!
Methusalem staat garant voor ijzersterkte vocalen, snoeihard gitaarwerk en overdonderende ritmes. Metal in zijn puurste vorm.

Voor meer informatie over deze band, klik hier.
Wist je dat ...
20-12-2013 20:00
... het optreden van Heidevolk op Wolfstijd II de eerste show wordt met hun nieuwe zanger Lars? Nu de zoektocht naar een nieuwe vocalist voorbij is en de band weer compleet is, zijn ze klaar voor een nieuwe uitdaging.

Maak alvast kennis met Lars: "Ik ben blij en vereerd deel uit te maken van Heidevolk. Als luisteraar en bewonderaar van hun muziek was ik extatisch toen ik hoorde dat ze mij uitgekozen hadden. Ik kan niet wachten om met de band op het podium te staan en met hen de studio in te duiken. Ik zie mezelf echter niet als een letterlijke vervanging van Joris, meer als een waardige opvolger als vocalist van Heidevolk. PROOST"

Op 8 februari 2014 barst het muzikale geweld los: een Heidevolk full force live attack. Mis deze primeur niet!
Pagan metal bands!
18-12-2013 19:30
Met enthousiasme kondigen we vandaag aan, de Pagan metal bands die op 8 februari op Wolfstijd II zullen spelen:

HEIDEVOLK
Vereerd zijn wij dat de heren van Heidevolk op Wolfstijd II zullen spelen! De internationaal bekende Pagan metal van eigen, Geldersche bodem staat garant voor een waar feest. Hun muziek en teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen.

MYRKVAR
Ook de dame en heren van Myrkvar zullen zorgen voor een energiek portie Pagan metal! Het karakteristieke geluid van deze band laat zich het beste omschrijven als een mix tussen vrolijke folk gevolgd door snelle energieke gitaar riffs met knallende drums. De felle screams en grunts worden afgewisseld met ‘clean’ zang waardoor een echte folk-sfeer ontstaat.

Voor meer informatie over de bands, klik hier.
Black metal bands!
15-12-2013 13:30
Met trots presenteren we vandaag de Black metal bands die op 8 februari 2014 zullen optreden op Wolfstijd II:

SAILLE
Vanuit België zal de Black metal op Wolfstijd II vertegenwoordigd worden door Saille! Saille speelt epische Black metal en heeft al op menig Europees festival gespeeld, waaronder Graspop Metal Meeting. Trots zijn we dat ze voor Wolfstijd II naar Nederland komen!

MONDVOLLAND
Vanuit het Oosten des lands, komt deze winter naar Wolfstijd II: Mondvolland! Deze Arnhemse Black Metal band heeft een sterk, eigen geluid met een avant garde karakter. Een band die vol energie en met overgave op het podium staat.

Voor meer informatie over de bands, klik hier.
De wolf is terug!
12-12-2013 20:00
De winter staat voor de deur en brengt goed nieuws met zich mee: na het succes van de eerste editie mogen wij eindelijk bekend maken dat Wolfstijd II eraan komt! Nederland’s eerste Pagan, Black & Power metal festival brengt ditmaal zes nationale en internationale bands samen op één podium.

Wolfstijd II zal plaatsvinden in de Power Stage zaal van Bibelot, één van de mooiste poppodia van Zuid-Holland. Op 8 februari 2014 barst hier het muzikale geweld los!

Nieuws over de line-up en ticketverkoop volgt snel; houd onze website en Facebook pagina goed in de gaten, want in de aankomende weken maken we bekend welke bands op Wolfstijd II zullen spelen!
Nieuwe website!
26-07-2012 20:00
Welkom op de nieuwe website van Stichting Wolfstijd.
De afgelopen tijd hebben we ons gestort op het maken van deze nieuwe website, die we nu dan ook met trots presenteren.
Nu de nieuwe website in de lucht is gaan we verder met onze volgende projecten. Wolfstijd II zal pas in de winter van 2013/2014 plaatsvinden. Maar vreesch niet! We zijn in gesprek om voor die tijd nog andere spannende concerten te organiseren.

Houd de website dus goed in de gaten en/of schrijf je in voor de Wolfstijd-nieuwsbrief!

Het Wolfstijd-team
\m/
Wolfstijd I was een groot succes!
08-01-2012 20:00
Gisteren, 7 januari 2012, vond van 12.00 uur tot 02.00 uur de eerste editie van het Wolfstijd festival plaats in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen. Het was een mooie dag, met mooie optredens, goede muziek en een fantastische sfeer.

Bij deze willen we jullie; alle bands, sponsors, vrijwilligers en bezoekers, bedanken voor jullie support en enthousiasme.

Klik hier voor foto's, filmpjes en een recensie van de dag.
Tot de volgende editie van Wolfstijd!

Het Wolfstijd-team
\m/
Social